قهوه اسپرسوي که با خريد اسپرسو ساز آماده مي شود علاوه بر دلنشين بودن طعم آن، داراي کرما مي باشد. کرما در واقع کف نارنجي تا قهوه اي رنگي است که بر روي اسپرسو تشکيل شده است.
بسياري از افراد طرفدار قهوه اسپرسو هستند، فقط به خاطر کرماي اسپرسو. علاوه بر اين متخصصان و کارشناسان صنعت قهوه، کيفيت يک قهوه اسپرسو را از روي کرماي آن تشخيص مي دهند.
کرماي اسپرسو چگونه تشکيل مي شود؟
همانطور که مي دانيد اسپرسو از عبور آب پرفشار از قهوه آسياب شده آماده مي شود. زماني که آب با فشار بالا وارد پرتا مي شود، کربن دي اکسيد بيشتري آزاد مي کند.
کربن دي اکسيد با روغن قهوه وارد واکنش هاي شيميايي مي شود. و زماني که اسپرسو درحال خارج شدن از دستگاه مي باشد، به فشار عادي برمي گردد.
درنتيجه واکنش هايي شيميايي که با فشار معمولي هوا وارد فنجان مي شود، باعث به وجود آمدن کرما بر روي سطح اسپرسو مي شود.
ضخامت اين کف خوش رنگ و خوشمزه اسپرسو، به نحوه عصاره گيري باريستا بستگي دارد. اگر عصاره گيري در زمان صحيح خود اتمام شود، تقريبا 10/1 از حجم قهوه بايد کرما تشکيل شود.
درضمن خريد قهوه باکيفيت را از ياد نبريد. اگر ميزان کرما کمتر يا بيشتر از 10/1 حجم قهوه بود، يعني آماده شدن اسپرسو يا بيشتر طول کشيده و يا کمتر زمان صحيح.
پس هرچقدر کرماي اسپرسو، رنگ زيباتر، طعم لطيف تر و ضخامت درست تري داشته باشد، نشان مي دهد، قهوه مورد استفاده تازه تر بوده است. بهترين زمان براي استفاده از دانه قهوه باکيفيت، 3 ماه بعد از رست قهوه مي باشد.
يک کرماي خوب اسپرسو معمولا بعد از 2 دقيقه از بين مي رود. اگر کرما کمتر از اين زمان از بين رفت نشان مي دهد عصاره گيري قهوه اسپرسو به خوبي انجام نشده است. يا فنجان اسپرسو سرد بوده و باعث شده اسپرسو زودتر سرد شود.
source:
براي درست کردن قهوه به چه وسايل و ابزاري نياز داريم؟
چگونه قهوه اسپرسو كف دار درست كنيم؟
چگونه قهوه خامه دار درست كنيم؟
مي ,اسپرسو ,قهوه ,کرما ,کرماي ,يا ,قهوه اسپرسو ,مي شود ,عصاره گيري ,بعد از ,حجم قهوه
درباره این سایت